Adriaan Advies logo

Lage rente

Je leest veel over de alsmaar stijgende huizenprijzen. Voor velen een probleem. Belangrijkste aanjager van die prijzen zijn natuurlijk de extreem lage rentes die geldverstrekkers voor hypotheken vragen. Het nadeel van hele hoge prijzen voor huizen wordt gecompenseerd door het feit dat je in je maandelijkse lasten profiteert van die super lage rente.

Dus lijkt het zinvol en slim om de rente nu heel lang vast te zetten. Zo profiteer je van die lage rente en weet je bovendien ook nog eens waar je aan toe bent. Hoewel deze argumenten zeker valide zijn is het toch goed om ook wel even verder te kijken dan je neus lang is. Zo sprak ik jaren geleden iemand die ook zijn rente zeer lang had vastgezet maar daarna jaarlijks 10% op de hypotheek afloste vanuit zijn succesvolle eigen bedrijf. Na 10 jaar was de hypotheek dus volledig afgelost terwijl hij een (relatief) hoge rente had betaald.

In mijn adviezen kom ik vaak tot splitsing van de hypotheek in 2 delen waarbij dan bijvoorbeeld de helft van de hypotheek 20 jaar wordt vastgezet. Dit deel biedt zekerheid! De andere helft wordt dan bijvoorbeeld 10 jaar vastgezet. Op dat deel betaal je op dit moment toch al gauw circa 0,4% minder rente. Bij deze renteniveau’s kan dat oplopen tot 30-40% minder te betalen rente! Dat scheelt toch behoorlijk én het zorgt ervoor dat bij de renteherziening niet ineens je hele hypotheek naar een hoger percentage gaat maar slechts een deel.

Welk advies het beste is verschilt van persoon tot persoon en van situatie tot situatie. Adriaan (Advies) spreekt er graag met je over om de voor jou meest passende oplossing te bedenken.

Bel 06 – 22 38 74 23 of mail Adriaan op adriaan@adriaanadvies.nl.